Skip to content

Theorie

Verkeerstheorie

Voordat je praktijkexamen kan doen, moet je eerst het theorie-examen gehaald hebben. Vanaf Augustus 2015 hanteert het CBR een nieuwe vorm van het theorie-examen, dit houdt in dat je individueel examen doet via een touch-screen scherm. Het is dus niet 

meer zoals een aantal jaar geleden, klassikaal en via een kastje op tafel. Het CBR is met zijn tijd meegegaan en heeft dit helemaal vernieuwd, maar niet alleen in de vorm van het theorie-examen is verandert. Ook de inhoud van het theorie-examen is niet meer zoals het was.

Tegenwoordig is het zo dat je bij het theorie-examen 25 vragen krijgt over gevaarherkenning, er wordt dan verwacht van de leerling dat deze in kan schatten wanneer er geremt moet worden, het gas moet worden los gelaten of er niets gedaan hoeft te worden. In deze 25 vragen mag de leerling 12 fouten maken. De overige 40 vragen gaan voornamelijk over de kennis en het inzicht dat de leerling moet hebben, in deze 40 vragen mag de leerling 5 fouten maken. 

Wij maken gebruik van theorieboeken van Verjo, maar naast theorieboeken is er ook online materiaal beschikbaar bij ons, hierbij maken wij gebruik van Itheorie. Tevens geven wij om de twee weken op een donderdagavond een gratis theorieles voor actieve leerlingen van Autorijschool Succes. Tijdens deze theorieles maken de leerlingen een examen zoals bij het CBR wordt afgenomen. Er zal geoefend worden met gevaarherkenning, maar ook zullen er inzicht en kennis vragen geoefend worden. Nadien worden de vragen nagekeken en besproken.

De theorielessen vinden plaats aan de Prinses Margrietstraat 1a te Middelharnis, de les begint om 20:00 en zal tot 22:00 duren.

Naast eigen leerlingen zijn ook leerlingen van andere rijscholen van harte welkom om de theorieles te volgen. Voor hen rekenen wij echter wel € 7,50 per theorieles. Leerlingen die lessen bij een van de rijscholen die aangesloten zijn bij de vereniging LEARN-2-DRIVE.NL krijgen een korting van € 2,50 per theorieles.

Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons theoriemateriaal aan te schaffen. 

Bijvoorbeeld een pasje van Itheorie, hierbij kan de leerling online examens oefenen. Klik op de link hieronder voor meer informatie

BETAALBAAR JE RIJBEWIJS HALEN?